Collectieve actie

Grasrijk_dec2014-8478

Klanten van energiebedrijf Ennatuurlijk worden tot enkele duizenden euro’s per huishouden benadeeld. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Stadsverwarming Eindhoven. Het bedrijf brengt bij ruim 3500 huishoudens in Eindhoven diverse kosten in rekening die niet met bewoners zijn overeengekomen. Gesprekken met Ennatuurlijk hebben niets opgeleverd. Daarom rest bewoners niets anders dan de gang naar de rechter via een collectieve actie.

Juridische procedures
De collectieve actie bestaat uit het voeren van diverse juridische procedures waarin we de rechter vragen om vast te stellen dat er door Ennatuurlijk onterecht kosten zijn berekend. De actie is van toepassing op huidige/voormalige woningeigenaren en huurders in Eindhoven die klant zijn of klant zijn geweest van Ennatuurlijk. Let op: de collectieve actie is niet van toepassing op huishoudens die warmte afnemen van de gemeente Eindhoven, zoals in de buurten Meerrijk en Waterrijk.

Kosten
Bewoners die recht hebben op rechtsbijstand en een bevestiging hebben ontvangen dat hun rechtsbijstandverzekeraar meedoet met deze collectieve actie, vragen wij geen bijdrage. Overige bewoners vragen wij een bijdrage van 50 euro per huishouden. Voor leden van Bewonersvereniging Meerhoven is een kortingsregeling van toepassing.

Registreren
Voldoe je aan bovenstaande voorwaarden? Dan nodigen we je uit om je deelname aan de collectieve actie te bevestigen. Dat kan via ons online registratieformulier.